Het weggooien van een goed meubelstuk vinden wij zonde. Niet alleen omdat u gehecht bent aan uw hoekbank of omdat uw stoelen een erfstuk zijn of omdat uw leunstoel nog zo lekker zit, maar ook omdat het repareren van meubels bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot. Herstofferen is dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar u draagt ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.
Wij geloven in een duurzame wereld. Daarom werken wij graag met groene meubelstoffen als die van Kvadrat, de Ploeg, Camira en Gabriel, of met bedrijven in bezit van een Climatex-label zoals Lancier. Ook in de verwerking van het eigen afval nemen wij onze verantwoordelijkheid. Door het hergebruiken van kleine restjes en het bewustzijn over de efficiënte inzet van materialen, besparen we niet alleen op kosten maar ook op onze afvalberg.
Binnen projecten maken wij graag gebruikt van PET Felt. Het materiaal is niet alleen leverbaar in een aantrekkelijk kleurenpalet, het is ook nog eens gemaakt uit gerecyclede PET-flessen. En daarnaast beschikt het over een geluidsabsorberende vermogen. Het is inzetbaar in bijvoorbeeld akoestische panelen (ook wel spiekschermen of concentratiescherm genoemd) tussen werkruimtes.
Weggegooid
In Europa worden er per jaar 12 miljoen kasten, 21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels en maar liefst 18,4 miljoen matrassen weggegooid.
Verspilde energie
Een weggegooid bankstel kost een half jaar aan energie (gemiddeld huishouden)
Vervangen
Meubels worden gemiddeld om de 7 jaar vervangen. De reden daarvan is vaak dat de meubels vuil of kapot zijn.
Vermindering CO2
Repareren en reinigen van meubels draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot vanwege besparing in productie, transport en opslag.
Wij geloven in een persoonlijke aanpak en in de meerwaarde van het meedenken. Wij komen graag langs om de mogelijkheden voor duurzame oplossingen met u door te nemen.